0948 864 700

Po - Pia: 800 - 1800

Umelý trávnik a jeho čistenie

Ak chcete, aby vám váš umelý trávnik čo najlepšie vydržal, treba sa oň čo najlepšie starať. Jednou z veľkých výhod umelých trávnikov, na rozdiel od živej trávy je, že si nevyžadujú sústavnú takmer každodennú úpravu, ale napriek tomu je z času na čas potrebná.

Treba poznamenať, že kvalitnejší umelý trávnik si na dlhší čas zachová vzhľad, ktorý je veľmi podobný živému trávniku. Veľakrát sa v prípade predovšetkým lacnejších verzií trávnikov stáva, že vyzerajú veľmi skoro opotrebovane a ich dizajn po čase nespĺňa vaše očakávania. Preto je naozaj najlepšie vybrať si hneď na začiatku čo najväčšiu kvalitu vášho trávnika, vďaka ktorému sa budete môcť spoľahnúť na jeho krajší vzhľad po dlhší čas.

Potreba čistenia vášho umelého trávnika sa bude odvíjať aj od toho, kde je váš trávnik umiestnený. Ak ho máte napríklad pri bazéne, bude si vyžadovať o niečo väčšiu údržbu. Tiež je dôležité, ako ho budete využívať. Ak sa na ňom budú zdržiavať deti, prípadne domáce zvieratá, treba naozaj počítať s tým, že ho treba čistiť pravidelne. Ak máte doma psíka alebo iné domáce zvieratko, ktoré bude na trávniku vykonávať svoju potrebu, určite vždy trávnik opláchnite vodou a očistite ho. Vďaka tomu predítete rozsiahlejšiemu znečisteniu a aj prípadnému zápachu.

A čo ďalšie čistenie?

Riaďte sa niekoľkými jednoduchými zásadami. Umelý trávnik čistite vzhľadom k ročnému obdobiu. Je veľmi pravdepodobné, že na jeseň bude váš trávnik viac znečistený lístím, preto ho môžete čistiť hrablami alebo iným náčiním. Určite si však treba dávať pozor na to, aby ste nepoškodili jemné vlákna umelého koberca.

Tiež môžete na čistenie použiť špeciálny vysávač s nádobkou. Vo všeobecnosti je vysávač na čistenie umelého trávnika veľmi užitočný, pretože zabránite, aby sa na ňom usadzovalo množstvo nečistôt, ktoré by ho mohli zbytočne zaniesť. Tiež môžete použiť vodu.

Zvyknite si na pravidelné čistenie vášho umelého trávnika, vďaka čomu zabezpečíte, že bude vyzerať čo najlepšie čo najdlhší čas.

Zdieľať článok:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email