0948 864 700

Po - Pia: 800 - 1800

Ako sa delia umelé trávniky?

Akonáhle si začnete vyberať umelý trávnik, je možné, že budete mať zmätok z množstva, ktoré máte na výber. Nenechajte sa však odrovnať a tiež si doprajte na svoj výber čas. Výber umelého trávnika požaduje zváženie veľkého množstva faktorov aj z dôvodu, že je na trhu veľmi veľký výber. V tomto článku vám predstavíme to najdôležitejšie delenie umelých trávnikov, ktoré vám jednoducho pomôžu správne si vybrať.

  1. Kvalita

Kvalita trávnika je jedným z najzákladnejších kritérií nielen pri tomto produkte, ale aj pri akýchkoľvek iných produktoch. Kvalita je preto základom, ktorý treba zvážiť pri vašom výbere. Tak, ako pri väčšine produktov, aj tu platí, že čím vyššia kvalita, tým bude pravdepodobne aj vyššia cena. V prípade Holandského trávnika sa tiež môžete spoľahnúť na to, že vám trávnik oveľa dlhšie vydrží.

Je iba na vás, aby ste zvážili, či zainvestujete tak, aby vám trávnik vydržal krásny čo najdlhšie, alebo budete na druhej strane platiť o niečo menej. V tom prípade však treba rátať s tým, že trávnik bude s najväčšou pravdepodobnosťou skôr opotrebený.

Pri výbere materiálu je dôležité dávať si pozor na to, aby trávniky neobsahovali škodlivé časti, ako je napríklad olovo. To bude bezpečnejšie pre vašu rodinu a prípadne aj zvieratá, ktoré budú po trávniku chodiť.

  • Pôvod

Pôvod je tiež veľmi dôležité kritérium pri všetkých druhoch umelých trávnikov. Základným rozdelením sú umelé koberce, ktoré sú vyrábané prevažne v Ázii a potom sú tu európske umelé trávniky. Je všeobecne známe, že produkty, ktoré sú vyrábané na ázijskom trhu majú nižšiu kvalitu ako tie európske. Holandský trávnik je vyrábaný výhradne v Európe a z európskych materiálov.

  • Použitý materiál

Použitý materiál sme už spomenuli vyššie a je ďalším dôležitým kritériom, ktorý by ste mali zvážiť, keď si budete vyberať umelý trávnik. Umelé trávniky sa vyrábajú z materiálov rôznej kvality, respektíve rôznej kvalitatívnej úrovne. V podstate ide o ten istý základný materiál, rozdiel je v spôsobe a kvalite spracovania. Luxusnejšie umelé trávniky ako je holandský trávnik je kvalitnejší a má vylepšený materiál, ktorý je zároveň drahší.

  • Dizajn

Čo sa týka dizajnu, na výber je veľké množstvo umelý trávnikov. Každý náš umelý trávnik je výnimočný aj farebne, väčšinou tkaný z viacerých odtieňov zelenej, ale pre lepšiu orientáciu naše umelé trávniky môžeme rozdeliť podľa väčšinového odtieňa na jarný a letný. Naše Holandské umelé trávniky delíme na štandardné, prémiové a luxusné.

Keď si budete trávnik vyberať, zvážte čo najlepšie všetky pre a proti a určite si vyberiete to, čo vám bude najlepšie vyhovovať.

Zdieľať článok:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email