0948 864 700

Po - Pia: 800 - 1800

Okrasný alebo umelý trávnik?

Ako naozaj všetko, aj voľba medzi umelým a okrasným, čiže živým trávnikom je otázkou preferencií. Každá z možností prináša svoje benefity a výhody, ale na druhej strane aj niekoľko nevýhod. My, samozrejme, nenecháme na náš Holandský trávnik dopustiť, ale na druhej strane má aj okrasný trávnik niekoľko dobrých vlastností, ktoré pri žiadnom umelom trávniku nenájdete.

Poďme si však spomenúť niektoré z hlavných vlastností tak, aby ste sa vedeli správne rozhodnúť v tom, ktorá voľba je pre vás tá správna. Jedným z najväčších benefitov luxusného umelého trávnika je tá, že dokáže vytvoriť krásnu zelenú plochu aj na tých miestach, kde by to v inom prípade nebolo možné. Predstavte si napríklad tienisté miesta okolo vášho domu, ktoré nemajú podmienky na to, aby tam vyrástla tráva. Tak presne toto sú tie miesta, kde bude skvelo vyzerať váš umelý trávnik. Podobná situácia nastáva aj v tom prípade, že máte v okolí vášho domu betón, dlažbu, kameň alebo len nekvalitnú hlinu.

Na druhej strane existuje aj malá nevýhoda v tom, že umelý trávnik nie je skutočný. Hoci je pravdou to, že výrobcovia kvalitných trávnikov si skutočne dávajú záležať na tom, aby umelý trávnik čo najdôveryhodnejšie kopíroval vzhľad živého trávnika.

Ďalšou výhodou umelého trávnika je, že ak máte malé deti či domáce zvieratká, nebude sa vám stávať, že vám budú vyhrabávať zeminu. Takýto trávnik sa udržuje oveľa ľahšie. Opäť tu existuje aj malá nevýhoda v tom, že ak ste záhradkár a milujete vôňu čerstvo pokosenej trávy, umelý trávnik vám tento pocit neposkytne.

V konečnom dôsledku je dobré zvážiť všetky plusy a mínusy a rozhodnúť sa podľa toho, čo vám najväčšmi vyhovuje. Väčšina ľudí však túži po estetike a práve preto má umelý trávnik prináša nesmierne výhody. Tiež treba spomenúť, že vás dokáže odbremeniť od viacerých starostí a ušetrí vám množstvo času, ktoré môžete radšej investovať do času stráveného s vašou rodinou.

A nakoniec ešte jedna dobrá správa! Ak si naozaj želáte dôveryhodne napodobniť vzhľad živého trávnika, v našej ponuke sú aj také, ktoré vyzerajú takmer ako prírodný trávnik, a to minimálne vzhľadom. Steblá majú rôzny tvar, farbu a dĺžku. Myslíte si, že už viete, čo chcete? Môžete si vybrať priamo u nás!

Zdieľať článok:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email