0948 864 700

Po - Pia: 800 - 1800

Výhody umelého trávnika

Umelý trávnik, ktorý je na nerozoznanie od skutočného trávnika má obrovské množstvo výhod. Mnoho ľudí má najväčšie obavy práve z toho, že nebude vyzerať prirodzene, ale opak je pravdou. Súčasné technológie umožňujú vytvorenie takého umelého trávnika, ktorý je úplne na nerozoznanie od toho skutočného a navyše – vyžaduje si úplne minimálnu úpravu. V tomto článku si popíšeme jeho hlavné výhody, ktorých je však ďaleko viac, než by sa mohlo na prvý pohľad zdať.

  1. Široké možnosti využitia

Umelý trávnik je skvelé riešenie nielen do domu a na záhradu, pretože bude skvele vyzerať aj na akýchkoľvek väčších či menších plochách. Umelý trávnik na ihrisko, umelý trávnik do záhrady, umelý trávnik k bazénu – aj toto sú možnosti jeho využitia.

Takmer na každej záhrade sa nájdu miesta, kde je hlboký tieň, alebo ide o malé a suché plochy, a preto by tu klasický trávnik nevyzeral dobre. Práve na takéto miesta je ideálny umelý trávnik, ktorý sa dá umiestniť aj priamo na betón.

  • Jednoduchá údržba

Takýto trávnik si vyžaduje skutočne len minimálnu údržbu. Ak ste zaneprázdnený inými činnosťami okolo domu, je toto riešenie priam ideálne. Stačí z času na čas trávnik vysať, pozametať jemnou, ale pevnou metlou, v prípade potreby vyzbierať či poodfukovať lístie a ak je trávnik o niečo viac znečistený, je ideálne ho raz za rok prestriekať tlakovým prúdom vody. Dajte si však pozor na veľký tlak vody z bezprostrednej vzdialenosti, ktorý by mohol zničiť vlákno. Vhodnejšia je väčšia šírka záberu a väčšia vzdialenosť. Ak budete dodržiavať tieto základné pokyny, trávnik vám vydrží mnoho rokov.

  • Dlhá trvácnosť

V závislosti od toho, ako sa budete o trávnik starať a tiež podľa toho, ako ho budete využívať, vám môže vydržať desať až pätnásť rokov. Všetko však závisí od vašich preferencií – každý z prémiových umelých trávnikov má špecifické vlastnosti, avšak každý vám môže slúžiť veľmi dlho. Umelé trávniky a Holandské trávniky majú svoje špecifické vlastnosti, ktorými sa vyznačujú. Holandský trávnik je najviac prémiový a luxusný a taktiež tu nájdete najkomplexnejšiu ponuku, ale klasický umelý trávnik vám vydrží rovnako dlho. Holandský trávnik však nemá iba jedno vlákno, ale aj tri a viac vlákien v jednom produkte. Vyberte si hustotu, dizajn, typ a mäkkosť vlákna, ktorý vám vyhovuje – môžete sa však spoľahnúť na to, že vám prémiový umelý trávnik vydrží dlho.

  • Skvelý vzhľad

Tento trávnik nepotrebuje žiadnu zálievku. Bez ohľadu na to, aké je ročné obdobie či počasie, voda nie je takmer potrebná, čo značí i ďalšiu veľkú výhodu, ktorou je, že na pitnej vode ušetríte. Je pochopiteľné, že nie je potrebný ani závlahový systém. Takýto trávnik zvláda bez problémov aj akýkoľvek tieň, čo by v prípade skutočného trávnika mohol byť problém. Po tomto trávniku sa dá chodiť ihneď po jeho položení. Je tiež priepustný pre dažďovú vodu a nezničí ho ani moč zvierat. Odporúčame vám však vyberať si na špecifické účely umelý trávnik, ktorý je najvhodnejší.

  • Úspora času

Čas budete šetriť v prvom rade preto, lebo nie je potrebné kosenie, zalievanie ani údržba. Aj pri klasickom kosení vzniká odpad v podobe trávy, s ktorým si treba poradiť. Táto starosť vám taktiež odpadne. Trávnik stačí raz za čas podľa potreby povysávať, a to aj klasickým vysávačom.

Toto všetko sú len niektoré zo základných výhod umelého trávnika, ktorých je ešte ďaleko viac!

Zdieľať článok:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email